segunda-feira, 17 de agosto de 2015

Haakpatroon popcornsteekgranny’s




Haakpatroon popcornsteekgranny’s – Deel 1

Omdat er veel vraag was naar hoe ik de granny’s uit de vorige blogpost haakte, hierbij deel 1 van het haakpatroon:

Kleur 1 – popcornsteekrondjes

De eerste drie toeren haakte ik aan de hand van het haakpatroon van Mille Makes, die ik vond via CocoRoseDiaries. Omdat niet iedereen het Engels volgt, hierbij de vertaling:

Toer 1: Haak vier lossen en sluit met een halve vaste. Haak 1 losse en vervolgens 7 vasten in de ring.

Toer 2: Haak in elke vaste (8x) een popcornsteek gevolgd door 3 lossen. Hoe je een popcornsteek haakt, leg ik uit in deze tutorial: Haakpatroon Popcornsteek Ponchorand. Sluit met een halve vast.

Toer 3: Haak een halve vaste in de lossenboog en haak een popcornsteek om de lossenboog (het eerste stokje vervang je door 3 lossen), haak 3 lossen en haak nog een popcornsteek in hetzelfde lossenboogje. Haak 3 lossen en haak in de volgende lossenboog: 1 popcornsteek, 3 lossen, 1 popcornsteek. Herhaal dit tot je rond bent en sluit met een halve vaste achter in de eerste popcornsteek en hecht af.



Kleur 2 – 1e bloemblaadjesrand

Toer 4: Hecht aan om een lossenboog, haak 1 losse (=1 vaste) en 3 lossen, haak 1 vaste om de volgende lossenboog en weer 3 lossen. Herhaal dit tot je rond bent en sluit met een halve vaste in de eerste losse.

Toer 5: Haak een halve vaste om de lossenboog, haak 1 losse (=1 vaste), 3 stokjes en 1 vaste in dezelfde lossenboog. In elke volgende lossenboog: 1 vaste, 3 stokjes, 1 vaste. Sluit met een halve vaste en hecht af.

Bekijk hieronder de video


Nenhum comentário:

Postar um comentário